donderdag 23 augustus 2012

ADOPTEREN

In NEDERLAND zijn 1 op 3 monumenten GEADOPTEERD door basisscholen. In ons land is dat gegeven onbestaand en daar zou ik graag iets aan willen doen.

Het is mijn droom om samen met Jullie, Oud-gedienden van "2de Jagers te Paard", hierin in ONS land het goede voorbeeld te geven.

Het adopteren van de M41 Walker Bulldog is uiteraard "maar" een symbolische daad. Maar wat voor één !!! Het kost niets, en Je moet er eigenlijk niets voor doen, behalve kenbaar maken dat Je deel wil uitmaken van de "adoptiefamilie" van de tank via ... wra.ros@gmail.com


En dan kunnen we, in een later stadium, bijvoorbeeld, een gedenkplaat voor onze eenheid, op het voertuig laten bevestigen.

En met "gedenkplaat" bedoel ik misschien wel het volgende ... Deze toeristische gedenkplaat kwam er in samenwerking met Johan Schokkaert (de Firma Naessens en het gemeentebestuur van Oudenaarde) voor  het "belangrijkste Amerikaanse Individuele monument" in Europa (Eine-Oudenaarde).

http://bornesdufront.blogspot.be/2010/03/ohio-brigde.html

 Omdat "onze" M41 nu op een voor iedereen toegangkelijke plaats staat (zal staan, want hij wordt binnenkort nog verplaats) bestaat voor het eerst in jaren de mogelijkheid om een plek te hebben waar elke Jager, in alle discretie (los van een "vereniging" waar misschien niet iedereen zich in kan vinden), nog even kan stilstaan bij ons persoonlijke aandeel in het verhaal van onze voormalige eenheid, want REMEMBER : "...eens een Jager, altijd een Jager...".

Binnenkort heb ik hierover een eerste verkennend gesprek.

dus : wordt vervolgd ...

Wie zijn foto's (zwart/wit, kleur, dia's, etc...) van "onze" M41 ter beschikking wil stellen, post ze dan via wra.ros@gmail.com en vermeld aub Je naam, en eventueel de periode in dewelke Je de foto genomen hebt. Ik plaats ze dan graag op deze bescheiden blog. Bedankt bij voorbaat. Onderstaande foto vond ik alvast op de site van Dirk Duym ...


Voor de nieuwsgierige medemens onder ons even de volgende gegevens ... "Onze" M41 maakt sinds 2010 deel uit van de collectie van ...

http://www.latourdairboncelles.be/#La_Tour_d_Air.A

In de komende maanden, jaren, zal hier niet alleen een museum gerealiseerd worden, maar zal de collectie aangevuld worden met "stukken" die verzamelaars (op leeftijd, voor het telaat is) ter beschikking willen stellen.

Ik heb dan ook de vraag gesteld of het eventueel mogelijk is om een CVR-T SCORPION aan de collectie toe te voegen. Het antwoord was NIET negatief ...


Tankmuseum SAUMUR-France


Waar kan Je al dit fraais NU al gaan bekijken ?

Rue du Commandant Charlier
4100 Boncelles/Seraing

De "Chemin de Souvenir" is alvast een aanrader ...
http://www.latourdairboncelles.be/#Chemin_du_souvenir.G

De GPS coordinaten plaats ik later wel ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten